Cukier kandyzowany - drobny
Dostępność: Dostępny
Stany magazynowe: Ilość nieograniczona
zaloguj się, aby zobaczyć...
Opis
Swojego brązowo-złotego zabarwienia kandyz nabiera przy podgrzewaniu wysokogatunkowego roztworu cukru, który ulegając mniejszej lub większej karmelizacji uzyskuje jednocześnie charakterystyczny, karmelowy aromat.
Podczas schładzania roztworu na gładkiej powierzchni płyt kandyz osadza się grubymi bądź drobnymi, krystalicznymi warstwami. Swoim wyglądem przypomina bursztyn lub kamienie szlachetne. Nadaje się doskonale na osłodę jesiennych, często deszczowych chwil.
Świetny do słodzenia mocnej herbaty z dodatkiem rumu, herbat owocowych i ziołowych, znakomity do słodzenia mleka oraz do przyrządzania likierów i owoców w alkoholu.
Cechy towaru
- Waga
- 1 kg
- Symbol
- CZY/CUK/KAN/DRO/1KG
- Kod EAN
- 5904269001943
- Podatek VAT
- 8%