Cukier kandyzowany - drobny

  • Cukier kandyzowany - drobny

Stany magazynowe:

Rozmiar
Ilość

zaloguj się, aby zobaczyć...

  • Cukier kandyzowany - drobny

Opis

Swojego brązowo-złotego zabarwienia kandyz nabiera przy podgrzewaniu wysokogatunkowego roztworu cukru, który ulegając mniejszej lub większej karmelizacji uzyskuje jednocześnie charakterystyczny, karmelowy aromat.

Podczas schładzania roztworu na gładkiej powierzchni płyt kandyz osadza się grubymi bądź drobnymi, krystalicznymi warstwami. Swoim wyglądem przypomina bursztyn lub kamienie szlachetne. Nadaje się doskonale na osłodę jesiennych, często deszczowych chwil.

Świetny do słodzenia mocnej herbaty z dodatkiem rumu, herbat owocowych i ziołowych, znakomity do słodzenia mleka oraz do przyrządzania likierów i owoców w alkoholu.

Zwiń

Cechy towaru

Waga
1 kg
Podatek VAT
23%

Opinie

    Bądź pierwszy. Oceń towar!

Opinia o towarze:
* Pola oznaczone gwiazdką są obowiązkowe